Invester i kunstig intelligens (AI) for å forbedre markedet for detaljhandel og forbruksvarer

Invester i kunstig intelligens (AI) for å forbedre markedet for detaljhandel og forbruksvarer

Hvordan kan nordiske forhandlere møte utfordringer som kunders krav til hyperpersonaliserte tilbud, hard konkurranse og det pandemidrevne skiftet fra fysisk til online salg? Lær mer om å hvordan bedriften kan sørge for en sømløs brukeropplevelse og forbedre driften med AI og analyse.

Allerede før Covid-19 var overgangen fra fysiske butikker til nettbutikker tydelig. Denne trenden skyter nå fart, og aktører som Amazon bidrar videre til utviklingen. Flere og flere sluttkunder og bedrifter beveger seg mot digitale og online kanaler - og de forventer en sømløs opplevelse. Ikke bare for shopping; transaksjonen brukes også som en sosial aktivitet for å dele, diskutere og sammenligne.

Kom nærmere kundene
AI gjør det mulig for detaljhandelssystemer å samarbeide for å optimalisere kundeopplevelser, prognoser, lagerstyring og mer. Bransjen har nå en unik sjanse til å gripe de digitale mulighetene. «Bedrifter investerer for å få bedre informasjon om hva forbrukerne etterspør blant annet basert på hvordan været er, hvilken dato kalenderen viser og økonomiske og kulturelle faktorer», sier Stig Martin Fiskå, som leder Cognizants nordiske AI- og analysesatsning. «Det handler om å få en dypere forståelse av offline og online kundedata, behov basert på brukerpersonas og forholdet mellom produkter og forbrukeratferd».

Effektivisering av prosesser
Samtidig jobber bedriftene med å optimalisere prosesser, som å effektivisere leveransekjeder, øke produksjonseffektivitet, sørge for en velutnyttet og sammenkoblet arbeidsstokk, redusere tap og forsinkelser, og øke sikkerhet med smarte hjemleveringsløsninger. «Så langt har vi sett potensialet for gode resultater innen online kundetilvekst, informasjon om kundefrafall og digital forebygging av kundelekkasje», sier Fiskå. «Bedrifter bruker også AI for å utnytte mulighetene som finnes ved omnikanale kundereiser og tilby effektivt kryssalg og oppsalg og effektive kampanjer og kampanjeadministrasjonsløsninger».

Modernisering av digitale plattformer
Så hvordan får du AI til å fungere? Ledere globalt, så vel som i Norden, fokuserer på å bygge et moderne dataøkosystem og en digital kjerne ved å modernisere sine eldre systemer. Dette betyr å flytte til skyen, skape sammenhengende historier ved å forstå hvordan datasiloer fungerer sammen og ved å berike nye datakilder, bruke ubrukte mørke data og bruke bransjespesifikke maskinlæringsmodeller, bildeanalyse og NLP-teknikker (Neuro-Linguistic Programming).

Som en av de største data- og AI-konsulentorganisasjonene i verden, med over 400 AI-eksperter i Norden alene, jobber Cognizant med å operasjonalisere og implementere data-, AI- og analyseløsninger hos noen av verdens største selskaper. Lær mer om spesifikke nordiske AI-casestudier her (på engelsk).